Tjussss smog! - Reisverslag uit Huacachina, Peru van Inge Balvers en Niek Tijhaar Tijhaar - WaarBenJij.nu Tjussss smog! - Reisverslag uit Huacachina, Peru van Inge Balvers en Niek Tijhaar Tijhaar - WaarBenJij.nu

Tjussss smog!

Door: Niek & Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge Balvers en Niek Tijhaar

16 Juli 2006 | Peru, Huacachina

Woensdag 12 juli
Nadat we dinsdag te horen hadden gekregen dat we zeker tot donderdag moesten wachten op onze bagage zat er niets anders op dan te genieten van Lima. De hoofdstad van Peru herbergt 7 miljoen inwoners welke in combinatie met heel wat maffe zigzaggende taxi chauffeurs (incl. claxon), slechte wegen en straatverkoop voor een hoop chaos zorgen. Het is een stad waar bijna niemand rookt maar teert op de smog die rijkelijk aanwezig is.

Wat ons erg opvalt is het grote contrast tussen rijk en arm. Bepaalde wijken van de stad zijn welvarend maar het overgrote deel is erg arm. Het is dan ook niet zo gek dat Jan en alleman ons gigantisch probeert af te zetten.

Na een heerlijk ontbijt voor 1 euro zijn we ´s middags langs het strand van Lima gaan paardrijden. Ondanks het vervuilde strand was het een prachtige middag wat kwam doordat de paarden niet in de gangbare neus-kont formatie liepen maar volle bak vrij galoppeerden over het strand. Inge die het paard even een hakje gaf en daar gingen we weer, geweldig!

Donderdag 13 juli
Vandaag moest het er dan van komen, onze tassen innen, de bus pakken en op naar de frisse lucht.....hmmmm wat een vooruitzicht. ’s Ochtends zijn we naar het kantoor van Canadian Airlines gegaan waar we te horen kregen dat onze tassen waren gearriveerd, suuuuper! Met een beetje teleurgesteld kijken kregen we vervolgens ook nog eens 100 dollar los als vergoeding voor het ongemak, tis tenminste iets he?!

Terug in het hotel was het wachten totdat de tassen arriveerden. Ze gaven ons aan dat de tassen konden arriveren tussen 14:00 uur en 17:00 uur. Gelukkig was er een huisschilpad die voor de nodige hilarische momenten zorgde. Aangezien dit padje van schoenen hield en wij de enige waren die zich op het terras bevonden waren onze schoentjes een mooi prooi voor het beest.

Helaas om 17:00 uur nog steeds geen tassen.... Na een belletje gepleegd te hebben wisten we dat we ook de rest van de dag maar moesten afwachten of onze tassen zouden arriveren. Heeeeel erg irri was het omdat we in de tussentijd in het hostel moesten vertoeven waar al helemaal geen zak te beleven was.

Vrijdag 14 juli
Ja, en toen werden we wakker en was het opeens vrijdag. Tijdens het wachten waren we in slaap gevallen, maar helaas zagen onze oogjes nog steeds geen tassen naast ons bed. Teleurgesteld begonnen we aan ons ontbijt met de gedachte dat het waarschijnlijk nog wel een dag ging duren. Maarrrrr...al snel werden we verlost van deze moedeloze gedachte want onze tassen waren gearriveerd, yesss, op naar het zuiden!

Een uur later zaten we in de bus naar Ica (rit van 5 uur voor 3 euro) vanwaar we een taxi zouden pakken naar Huacachina. De rit die ons frisse lucht zou brengen.

In Ica aangekomen hadden we binnen luttele secondes een minitaxi naar Huacachina. Dat het contrast tussen deze twee dorpen zo gigantisch zou zijn hadden we nooit verwacht. Binnen een paar minuten bevindt je je van een armoedig dorpje middenin een prachtige oase met wat hostels, omgeven door enorme duinen, wat een plaatje!! We vonden dat we dit wel verdiend hadden na 4 dagen smog! Een hostel met zwembad, ´s avonds een barbeque en een schappelijk cocktailtje deden de voorgaande dagen heeeel snel vergeten!

Zaterdag 15 juli
Deze prachtige oase bood ons niet alleen veel kijkplezier maar er was ook nog eens iets te beleven, sandboarding, variant op snowboarden alleen een stukje lastiger. Met een buggy (stalenframe, incl. motor) vlogen we tegen de avond met een megavaart tussen de duinen door. Duintje op, duintje af en gaannnnnn!!! Duidelijk dat wij helemaal strak stonden van de adrenaline en we stonden nog niet eens op het board! Bij een aantal duinen stopte de buggy zodat wij naar beneden konden knallen wat voor een waar spektakel zorgde. Voor de goede orde: Er stopten dus 5 buggies, 50 personen en binnen no time zag je overal mensjes de duin af sjezen, jumpen, crashen en vooral veel zandhappen, helemaal top!

Zondag 16 juli
Na twee dagen genieten van de zon, sandboarding en de prachtige vergezichten wordt het weer eens tijd om verder te trekken. Inge alias afdinge zorgde met de inmiddels vertrouwde zin ´es muy caro´ - ´het is veels te duur’ voor een goedkope rit naar Ica waar we een rit hebben geboekt naar Cuzqo van 22 uur (goedkoopste rit tot op heden was voor 25 euro cent, prrrrima). Hier vandaan pakken we de bus / trein naar Machu Picchu en staat ons het volgende avontuur te wachten.

Check de foto´s en geniet met ons mee!

Ciao!

• 16 Juli 2006 - 17:57

Anja:

Dit is een leuke foto. Blijkbaar geen problemen om bruin te blijven.
    Jullie houden nog geld over.

• 16 Juli 2006 - 18:34

Linda:

Hee zussie en Niek,

echt heel erg leuk al die verhalen! Fijn dat jullie je bagage weer terug hebben. Ik ben net ook een dag terug van de vakantie met mijn jaarclub. We waren naar St. Jean-de-Monts (weet je nog Inge) wel grappig kwamen veel herrinneringen naar boven! Laatste twee dagen naar Parijs geweest om daar samen met de Fransen 14 juli te vieren (franse feestdag) supergave vuurwerkshow gezien aan de voet van de eifeltoren! Morgen vertrekken Sjoerd en ik naar Kroatie voor 10 dagen. Wij hebben dus ook niet te klagen;) Heel erg veel plezier nog! Ik kan jullie verhalen pas weer checken over 10 dagen, maar ben nu al benieuwd!

Dikke kus Lin

ps. Niet te veel afdingen he Inge, gun die Zuid-Amerikanen ook een verzetje;)!

• 16 Juli 2006 - 19:13

Marijke & Paul:

He sanddudes,

Jullie doen me denken aan het beroemde SF-boek: Dune. Een fantastisch verhaal, daarom ook, want jullie zijn fantastische dudes ;-)
    Marijke en ik gaan zo naar bed, want de taxibus staat om 2:00 voor de deur. Nog ff wat uurtjes slapen. Het bedrijf is in de goede handen van Teun! Hij zorgt ervoor dat er nog enkele opdrachten de deur uitgaan tijdens onze vakantie....... Geintje.
    Nee, Teun zorgt voor de bewaking. Iedere avond op onregelmatige tijden even langs het bedrijf fietsen, om alles te checken. Wij zijn er klaar voor en zullen regelmatig een internet cafe aanzeilen om te checken of er al nieuwe avonturen te lezen zijn.
    Wat we nog niet helemaal begrepen was of het zandbuggieen alleen was, of dat je met meerdere in 1 buggie kon. wat ik me niet voor kan stellen. Maar ja, ik kon me ook niet voorstellen dat mijn dochter bij die arme pueblo's gaat afdingen..... ;-)
    Lieverds, een dikke knuf van ons en tot gauw lezens.

• 16 Juli 2006 - 19:15

Paul:

teun, dat van die surveillance was een geintje (dit berichtjes is voor de zekerheid geplaatst ;-) ;-)

• 16 Juli 2006 - 20:05

Louise:

Hoi lieverds. Mooie avonturen beleven jullie. Inge,.....bang voor een krekel maar wel paardrijden. Tof hoor. Ik ben super trots op je met dat afdinge. Zit in ons bloed he? fijn om wat gehoord te hebben. Dikke kus van mij en natuurlijk ook van Jos.

• 16 Juli 2006 - 20:06

Wilma:

wat een leuke foto,geniet ervan, deze reis is zo bijzonder

• 16 Juli 2006 - 21:58

Jeroen:

hey zusje
    onwijs jaloers broertje hier zeker nadat ik die foto zag,, ik weet cker dat ik dit ook eens ga doen,, geniet heel veel van je vakantie en dikke kus

• 17 Juli 2006 - 09:39

Hannes:

dag mensen, sandboarden lijkt me ook magistraal. Snap ook best dat het irritant is zonder bagage maar jullie kunne je eigen goed vermaken lees ik zo. Mooi uitzicht trouwens dame en heer. Ik ben benieuwd wat jullie volgende avontuur gaat worden. EXTREMA was trouwens RETE GAAF ouwe, latersss

• 17 Juli 2006 - 10:05

E:

Duidelijk al volle bak ambiance!! Klinkt top en foto's zijn ook errug gaaf! Groeten uit Gorrekum!

• 17 Juli 2006 - 13:14

Sanne:

Wat een plaatjes allemaal. Jullie genieten er dus goed van. Kijk nu al uit naar jullie volgende mail.
    Dikke kus

• 17 Juli 2006 - 13:51

Marcel Hermens:

Ik lees jullie verslag nu voor het eerst, dus ik heb alles achter elkaar gelezen. Het leest als een spannend jongensboek! Wat maken jullie veel mee en.. Inge afdinge gaat het a la oma goed af denk ik. Down to the bottom! Ik wens jullie nog meer fantastische ervaringen en indrukken. Het lijkt al allemaal teveel om in een adem na te vertellen. Hou je goed en tot ziens!

• 17 Juli 2006 - 17:29

Ton:

Hey Niek (en Inge), ik heb op jouw e-mailadres de adressen staan van ome Jan en Joke. Enne volgens mij gaat het prima met jullie.

• 17 Juli 2006 - 17:31

Ton:

• 17 Juli 2006 - 20:07

Teunezz En Ilzzz:

Jozef!!!!

Hoe vet zijn die sanddunes de la merde! Wat een plaatje... Jullie zijn terrecht volle bak aan het genieten.

Hier gaat ook alles bon! Teun druk als tuinman en beveiligingsbeambte :-)

Ilse gaat de overige 3 units van het expertisecentre opstarten! Hoe vet!.. ze komt gewoon op dat vette kantoor :-)

Morgen mijn ogen laseren, zodra ik weer kan zien mail ik jullie alle details van de afgelopen periode...

We geniet mee met ullie verhalen! (behalve dan dat bagagesnatzeverhaal)

kusje..

Organisatiebureau
    'het stiertje'

• 18 Juli 2006 - 10:22

Joost En Jen:

VOLLE BAK AMBIANCE!! Heeerlijkkkkk... Wij kijken weer uit naar de volgende avonturen! NJOY, kus Joost en Jen

• 18 Juli 2006 - 11:59

Sjoerd En Tam:

EEEEy vakantie gangers foto's zien er weer behoorlijk bruin uit :D jullie zijn duidelijk aan t genieten van de omgeving en elkaar. wat dacht je broer kan ik niet snowboarden in de winter dan maar volop in de zomer. wacht met smart op de volgende foto's dikke kuzz Sjoerd en tam

• 18 Juli 2006 - 22:40

Thera:

Wat een fantastische dingen allemaal. Ongelooflijk he, hoe ze dat zo beroerd kunnen regelen bij het vervoer van bagage!!! Kan in de 21e eeuw nog wel wat aan verbeterd worden, maar wel mooi 100 dollar uitgesleept ;-) Ik vind jullie wel cool op dat paard, best veel spierpijn waarschijnlijk? :-)
    Hier is het (ook) bloedheet en we gaan zondag op vakantie naar Zweden, dus dan hoor je een poosje niets van ons.
    Trouwens een hele leuke foto van dat neefje en nichtje van Inge :-)

Lieve knuffel voor jullie allebei
    Th.

• 19 Juli 2006 - 10:07

Mies En Patries:

HoiHoi
    dit is zeker wat ik verwacht had te lezen en te zien, op en top genieten is voor jullie al geen probleem en zie hier het kan nog mooier. Heb net alles gelezen en heb ook helemaal de kriebels gekregen, echt super leuk geschreven en de foto's zijn heeeeeeeel mooi. Tijdens het lezen had ik ook bepaalde flashbacks (bagage in Sydney) en dat zorgt dan weer voor andere leuke dingen die je van te voren nooit kon bedenken. Ook grappig wij zijn net terug uit Frankrijk en hebben daar toevallig ook een rooie piste genomen, hihihihi, we zijn op de dune de pyla geweest (hoogste duin van Europa), maar helaas niet gesnowboard!
    We kijken uit naar de volgende foto's en verhalen en houd die mooie momenten vast he, want het is echt.........
    liefs xxxxx Michel&Patricia

• 19 Juli 2006 - 16:18

Krentenbol:

he tof zoals jullie op vakantie zijn, beleef je nog eens iets

veel plezier zo samen

krentenbol

• 21 Juli 2006 - 15:34

Krentenbol:

he vakantiegangers, het is hier bijna net zo heet als bij jullie. Ik zie hier inmiddels ook al oase's hou je taai en geniet volop! groetjes
    krentenbol

• 28 Juli 2006 - 13:59

Arrien:

Supervet ouwe en Inge, ziet er allemaal prima uit.

• 30 Juli 2006 - 20:01

Cisca:

ha luitjes!!..wij zijn net terug van vakantie in engeland...ik vond het er onwijs mooi maar als ik dit zie van jullie is dat maar niets haha..super mooi zeg! En wat gave, sportieve dingen doen jullie...ook leuk om jullie verhalen te lezen..VEEL PLEZIER VERDER!!