RED ALERRRRRRRT!!!!! - Reisverslag uit Lima, Peru van Inge Balvers en Niek Tijhaar Tijhaar - WaarBenJij.nu RED ALERRRRRRRT!!!!! - Reisverslag uit Lima, Peru van Inge Balvers en Niek Tijhaar Tijhaar - WaarBenJij.nu

RED ALERRRRRRRT!!!!!

Door: Niek & Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge Balvers en Niek Tijhaar

11 Juli 2006 | Peru, Lima

10 juli 2006

Eindelijk was het moment dan daar en stonden we bepakt op het vliegveld om onze tickets te wijzigen. Het geval was namelijk dat de maatschappij waarmee we zouden vliegen in een financiele crisis is belandt waardoor ze enkele vluchten hebben gecanceled. Maar met een goede service en handgeschreven tickets zaten wij uiteindelijk mooi op tijd om twee uur in het vliegtuig richting Toronto (i.p.v.Sao Paulo hier zouden we eerst over vliegen).

Na een heerlijk avondmaaltje te hebben genuttigd om 3 uur ´s middags (logisch?) hebben we de rest van de reis opgevuld met slapen, setten (een verslavend spelletje dat Inge mee heeft gebracht) en films kijken op een scherm waarop je alles dubbel zag (inmiddels zijn ook wij toe aan een ooglaseroperatie Teun). Acht uurtjes later kwamen we veilig en wel aan in Toronto.

Omdat we bij het landen enige vertraging op hadden gelopen moesten we ons haasten op het vliegveld om de volgende vlucht te halen. Super fijn is het dan om te weten dat je eerst je bagage weer op moet halen, uit moet checken, in moet checken, bagage afleveren en dan pas hetzelfde vliegtuig weer in kunt waarmee we waren aangekomen, lekker omslachtig. Maar ja wij zijn de moeilijkste niet dus wij begonnen met het ophalen van onze bagage. Na een uur wachten was er nog steeds geen bagage en waren de andere passagiers inmiddels voorzien, en dat nog wel terwijl wij ons moesten haasten om de vlucht te halen. Uiteindelijk kwam onze bagage er dan toch uitzetten en dachten we snel het vliegtuig weer in te kunnen. NOT! Bij het inchecken kregen we te horen van een te slecht geinformeerde reisagente dat we onze vlucht gemist hadden....OK, balen, dan maar een paar daagjes genieten van Toronto. Vervolgens moesten we plaats nemen in de rij om onze tickets te herboeken. Komen we eenmaal bij de balie aan krijgen we van de lieftallige dame achter deze balie te horen dat er RED ALERT is geslagen vanwege het noodweer dat inmiddels is uitgebroken en dat we met een sprintje het vliegtuig nog konden halen. HALLELUJA, wat een mazzel, dankzij een regenbui mochten er geen vliegtuigen vertrekken en haalden wij ons vliegtuig naar Lima, Peru, yessss!!

In Lima aangekomen was het wederom wachten op onze bagage. Helaas was het geluk dit keer niet aan onze zijde. Samen met veertig anderen werd het formulieren invullen de gekstuh om uiteindelijk onze bagage weer terug te krijgen. Waarschijnlijk hadden die mannen in Toronto zoiets van ´dikke tjusss, met dit weer gaan we duidelijk geen tassen inladen!´

11 juli
Inmiddels zijn we in een te gaaf hostel aangekomen. Hier is het even wachten op onze bagage waarna we naar het zuiden vertrekken richting Nazca.

Ciao!

Inge en Niek

• 11 Juli 2006 - 18:54

Daantjuhh:

Ha wereldreizigers...haha wat een avontuur al, terwijl je nog moet beginnen!! Gaan julie nu weer vliegen of huren jullie een auto voor het zuiden? Nou, erg leuk verhaal en tot horens weer!!
    dikke kus

• 11 Juli 2006 - 19:09

Rik:

He Niek en Inge,

Erg leuk dat jullie je reis bijhouden. Heb een soortgelijk iets meegemaakt in Venezuela. Ach, uiteindelijk kom t meestal wel op zijn pootjes terecht. Enne, die ene foto vervang die maar door een mooie ;)

Groeten Rik

• 11 Juli 2006 - 19:29

Ton Anja:

Is de tijd die wij te zien krijgen onze tijd of die van jullie?
    Zukke foto's bestel ik eeeech nie

• 11 Juli 2006 - 19:50

Marijke & Paul:

Hi lieverds,
    de (weer)goden zijn jullie GOED gezind. Zo is er altijd hulp.....
    Zal zo blijvne, want dit zal zeker niet het minste avontuur zijn wat jullie beleven.

Kusjes van ons

• 11 Juli 2006 - 20:22

Teunezz:

Niets anders verwacht :-)
    Geniet ervan samen!

kusje

• 11 Juli 2006 - 21:26

Sander:

leuke foto's heb je daar:P heel veel plezier op jullie reis en miss heb ik wel iets voor brazilie maar dat moet ik eerst even kijken

ciao

• 11 Juli 2006 - 21:59

Chantal:

he! Fijn dat jullie toch veilig aan zijn gekomen daar! Geniet ervan!

X Chantal

• 11 Juli 2006 - 22:51

Jeroen:

hey zus en niek,
    heel veel succes en plezier met jullie reis word cker wel een avontuur,en zusje vervang die foto;) zoheb ik je nog nooit gezien ;)
    dikke kus

• 12 Juli 2006 - 06:45

Fraaanzzzz:

Yo, dat belooft wat voor jullie verdere tijd...

Veel plezier gewenst vanuit een warm evenementenbureau

tsjusss

• 12 Juli 2006 - 06:46

J's:

Wat een leipe harry's zijn jullie ook he! Zo maar een beetje vluchten wel en niet halen. 't is wat zeg!
    Maar geniet van je avontuurtjes!
    Dikke lebber uit Afrika.

• 12 Juli 2006 - 07:10

Anke:

Vet, ik krijg nu al de kriebels!!

• 12 Juli 2006 - 07:55

Ilske:

Haaaai Niekkuzz en Ings!

Wat een avontuur al! Ik heb met jullie meegevlogen hoor
    ;-). Nu zitten ze op het vliegveld nu in de wolken ahah. Oh en ik wil graag de foto bestellen van... nee hoor die foto's zijn echt super om te zien. Ben al benieuwd naar de nieuwe foto's.

Hier alles bon. Ga waarschijnlijk van afstudeeropdracht veranderen maar als ik meer weet laat ik het weten.

Genietze!!

• 12 Juli 2006 - 08:18

Sanne:

Dit is echt weer iets voor Niek. Gaat alles in 1e instantie niet helemaal zo als het wezen moet, komt het, bij toeval, toch weer goed.
    Inge, je bent meteen in Niek z'n avontuur gegooid.
    Ik wacht op smart op meer van zulke momenten, haha. Succes.
    Dikke kus

• 12 Juli 2006 - 08:26

Louise, Opa En Oma:

hier opa en oma uit Roermond. Leuke foto''s. Het lijkt ons fantastisch om zo''n reis te ondernemen. Mooi dat je vrijwilligerswerk gaat doen Niek. Fijne reis samen. Ons email adres is jansenplomp@hetnet.nl Kun je ons toevoegen.
    HIer even een berichtje van Louise. Hoop dat dat met die bagage snel is opgelost. maak maar veel mooie fotos. Ik stuur jullie snel een email. Liefs van mama

• 12 Juli 2006 - 08:37

Hannes:

nou nou nou wat een toestand, maarja je hebt vakantie dus maakt het uiteindelijk niet uit dat het iets langer duurt. Wel prima de stad Toronto dach ik zo, lache foto gasten! RED ALERT dat hebben jullie weer, maar goed ga er in iedergeval zwaar genieten (zou ik ook doen)daro in peru. Hier ga ik nog fijn een paar weekjes stage lopen. doe voorzichtig lieve mensen en ik lees snel weer wat van jullie beide tjuusx hannes

• 12 Juli 2006 - 09:20

Ivan:

He Niek en Inge,

Niek, het is een tijdje geleden (4 jaar, ofzo) maar ik wens je (jullie) een fijne tijd tegemoet. Het avontuur is al begonnen heb ik gelezen dus nu maar hopen dat je kunt gaan genieten...

Gr. Ivan

• 12 Juli 2006 - 10:07

John En Eefje:

heeee wereldreizigers! Wat een spannende reis zeg! Maar jullie zijn veilig aangekomen, super!! ik borrel er eentje op jullie vanavond :)! dikke kus van ons

• 12 Juli 2006 - 10:09

John En Eefje:

• 12 Juli 2006 - 11:50

Plaat:

Ohh mennekes, wat een avontuur! Nu maar hopen dat jullie bagage niet stiekem voorzien is van "afwijkende - kipkruiden".

Zal vast goed komen! Super leuk om jullie reis op deze manier te volgen, beetje afwisseling hier op d'n zaek is altijd welkom.

Ganz viel plezier..

Bis Bald,

PLAAT

• 12 Juli 2006 - 20:31

Jen:

In 1 woord: HALLELUJA! Oh oh oh... Maar Niekez en Ing, tuuuuurlijk komt alles op z'n pootjes terecht! NJOY your trip en kom met nog veeeeel meer spraakmakende verhalen; I'm lovin' it! Dikke kuzz

• 13 Juli 2006 - 15:03

Sjoerd:

Konings..!

• 14 Juli 2006 - 10:06

Maar En Ini:

heee!!! trefvellers!!!
    wat een rompeslomp op die vliegvelden zeg!! maar gelukkig zijn jullie waar je moet zijn!!

Wie wint er steeds met dat rot spel?
    Goed hoor, dat jullie zo'n avontuurlijke reis gaan maken!! maar doe wel voorzichtig he!!!
    oh ja,
    wij hebben kennissen die hun dochtertje Lima genoemd hebben omdat ze daar verwekt is... goed idee voor jullie???
    geintje! veel plezier nog he!
    xxxxxxxxxxxxx
    mi

• 14 Juli 2006 - 18:56

Tam En Scoerd:

Morguh Niekuz en Inguh, lekker hoor die foto's ziet er allemaal behoorlijk NICE uit :D. Hopen dat jullie echt een heerlijke tijd tegemoet gaan en we wachten met smart op julie nieuwe foto's
    dikke kuzz van broertje met aanhang

• 15 Juli 2006 - 16:57

JeDi:

Hahaha...geniet alweer van de geweldige verhalen!! Zie 't al helemaal voor me!! So keep 'm comming en tot de volgende knoop!!

Njoy...Kusss